Axie Infinity

Axie Infinity är förmodligen det mest populära NFT-spelet just nu. Det liknar spel som Pokémon, du måste samla fantasimonster som du kan föda upp eller byta. Spelets monster existerar som NFT:er.

Öppna

Vad är Axie Infinity?

Axie Infinity är ett turordningsbaserat NFT-spel baserat på Ethereum, där spelarna slåss mot datormotståndare eller andra spelare med hjälp av virtuella Axie-varelser. Spelet påminner om Pokemon och är en utav de största NFT spel på marknaden i skrivande stund.

Under striderna tjänar spelaren en kryptovaluta som kallas Smooth Love Potion (SLP), som kan säljas för pengar eller användas för att föda upp nya Axies.

Spelet har utvecklats av det vietnamesiska företaget Sky Mavis. I Axie Infinity kan du odla, samla, slåss och handla med Axie-varelser. Den här lösningen gör det möjligt att göra inträdesgränsen till spelet så låg som möjligt.

Hur börjar jag spela Axie Infinity?

Du måste köpa tre Axies för att börja spela

Det är ganska dyrt för en nybörjare att komma igång eftersom du redan från början måste investera pengar (det är cirka 120 dollar, beroende på priset på ETH).

För att registrera dig behöver du skapa en Ronin wallet, det görs via Axies hemsida. Sedan kan du koppla en plånbok som kan hantera kryptovaluta. MetaMask är en ganska populär kryptovalutaplånbok på Ethereum-blockkedjan och det är den som vi rekommenderar nya spelare att använda.

1. Skapa ett konto

Du behöver ett konto för att komma igång, gå till Axies officiella webbplats och skapa ett konto.

 • Skapa ett lösenord
 • Skriv ner återvinningsfrasen
 • Skriv in verifieringsorden för återställningsfrasen

2. Köp karaktärer

Du måste som sagt köpa tre Axie på marknadsplatsen för att börja spela. Djuren säljs både som vuxna djur och som mogna (i ett ägg). De kommer därefter att växa till fullvuxna Axies. Det tar 5 dagar från äggstadiet till framväxten av ett exemplar.

På plattformens huvudsida kan du välja de egenskaper som är av intresse, bland annat Axieklass och ålder. Det finns också verktyg på plattformen för att sortera erbjudandena efter pris.

3. Ladda ner klienten

Ladda ner spelklienten från den officiella webbplatsen. På webbplatsen klickar du på knappen "Play Now" (spela nu) och systemet uppmanar dig att ladda ner en fil för att installera programvaran. Du kan välja mellan Windows, Mac, iOS eller Android.

4. Starta spelet

När du har köpt tre Axies kan spelet starta. Detta kräver att du loggar in på den tidigare nedladdade spelklienten med det Axie Infinity-konto som skapades.

Spelet

Axies lever i en värld som heter Lunacia. Spelet går ut på att slåss, samla, uppfostra och bygga ett landbaserat rike för sina Axies.

Varje Axie har sina egna speciella egenskaper som skiljer den från andra. Exempel på saker som skiljer sig mellan varje Axie är antalet kroppsdelar och färg. Du kan hitta egenskaperna i Axie-korten på Axie Infinity Marketplace och i ditt personliga skåp.

Det finns även flera klasser av Axie. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Här är de viktigaste Axie-klasserna:

 • Beast. Krigare som kan tillfoga fienden betydande skador. De har dock dålig hälsa.
 • Plant. Hög hälsa. Kan läka. Långsam rörelsehastighet är en stor nackdel.
 • Bug. Hög livslängd och hög träffsäkerhet. Underlägsen andra Axie-arter när det gäller styrka.
 • Bird. Snabbaste yxa. Alla andra statistikvärden, inklusive hälsa och stridskraft, är lägre än andra Axie-arter.
 • Reptile. Axies är snabba och tåliga. Låg slagstyrka skiljer dem från andra Axie-arter.
 • Aquatic. God hälsa och snabbhet är två saker som skiljer dem åt. Nackdelar är bland annat låg träffsäkerhet.

En Axie-uppgradering är även tillgänglig för spelaren. Detta kräver att delar av Axiens torso byts ut. Dessa påverkar den grundläggande prestandan och kan vara:

 • Normal;
 • Sällsynta;
 • Extremt sällsynta;
 • Legendariska;
 • Mystiska.

De sistnämnda är extremt sällsynta och förekommer bara hos en liten del av de speciella djuren - de kallas "origin Axie".

Spellägen

Axie Infinity har två spellägen: PVP Battles och PVE Adventure. Varje spelare tilldelas 20 energienheter per dag, en lokal valuta som måste användas för att betala för att spela i det ena eller andra läget. Ett PVP-spel kostar till exempel en energienhet. Så innan du börjar spela måste du räkna ut hur mycket energi du är villig att spendera på varje spelläge.

PVP

Det här läget är strider mellan levande spelare i en speciell arena. Det finns tre husdjur på varje sida i strid. Axies, som tilldelas olika roller, turas om att skada fienden. Vinnaren är den spelare vars lag besegrar alla tre fiendens husdjur. Att krossa fienden ger erfarenhet och användbara föremål som power-ups, potions och andra resurser.

Att placera dina husdjur på rätt sätt och utnyttja deras förmågor och styrkor på bästa sätt är avgörande för striden. PVP-strider är tillgängliga en gång var fjärde timme. Användare kan endast utkämpa sex strider per dag.

PVE

I det här läget utforskar spelaren världen Lunacia med sina husdjur. Spelaren kommer att möta fientliga varelser som blir starkare och starkare med tiden. Varje nederlag ger erfarenhetspoäng för att höja nivån på spelarens husdjur, och med jämna mellanrum måste spelaren börja om från början, eftersom de förr eller senare kommer att stöta på en motståndare som de inte kan besegra.

Tips och tricks

Positionering är mycket viktigt, främst på grund av hur Axie väljer mål att attackera. De väljer dem mycket enkelt genom att attackera den närmaste fienden. Om två mål befinner sig på samma avstånd från angriparen kommer valet att vara slumpmässigt. Detta innebär också att det i den främre linjen vanligtvis finns en tank som tar mest skada och i den bakre linjen finns en tank som har lite hälsa men som behöver göra så mycket skada som möjligt. Därför är Axies uppdelade i tre typer av stridande enheter:

Tank

Varje lag behöver en uthållig kämpe på frontlinjen för att absorbera fiendens skador. Tankarna skyddar dina bakre linjer medan du försöker få energi och kort för att utföra kombinationer. Annars kommer alla dina flimsiga Axie helt enkelt att dö innan de ens kan orsaka skada.

Axie Plants är den bästa kandidaten för tankpositionen. De har mest hälsa och deras kort har bonusar som gör att de kan läka sig själva eller allierade och öka sin överlevnad och nytta på alla sätt. De har också en hög försvarsklass.

Skadegivare

Detta är Axies som delar ut skada till Axis. Deras uppgift är att ge så mycket skada som möjligt eller att spela en kombo med tre eller fyra kort innan de dödas som definitivt eliminerar en av motståndarna. Beasts och Birds har vanligtvis mycket hög skada, hög hastighet men låg HP och svag sköld, så de placeras vanligtvis på mitten eller längst bort.

Vattenvarelser förtjänar ett särskilt omnämnande, eftersom de kan konkurrera med de tidigare nämnda klasserna även här.

Stöd

En supportspelare som t.ex. kan debuffa en fientlig Axie och läka både dig själv och dina lagkamrater. På tal om klasser är detta knepigt eftersom supportrar ofta har andra klasser, som insekter eller vattenvarelser. Axies med mycket hälsa och några riktigt användbara effekter, som Fear Imposition, buffing eller attack- och hastighetsminskning är bra att ha som support i alla fall.