Townstar

Town Star är ett spel som påminner om Settlers och Farmville, målet är att odla, samla och skapa den produktiva staden man kan tänka sig. Varje vecka vinner bästa spelarna stora priser.

Öppna

Vad är Townstar?

Townstar är ett mycket populärt NFT spel från Gala games som en utav de största producenterna utav NFT spel just nu. Målet med Town Star är att skapa en lönsam stad genom att producera och sälja hantverk.

Varje vecka vinner de bästa spelarna på topplistan stora priser, och varje dag klarar spelarna utmaningar för att låsa upp och samla in belöningar för att tjäna pengar. Målet är att odla, samla och skapa sig en väg till att bygga den mest effektiva och produktiva staden man kan tänka sig. Town Star är Gala Games flaggskeppsspel, byggt på Gala Games decentraliserade nätverk och använder Ethereum-blockkedjan. Spelarägda NFTs som erbjuder fördelar i spelet kan köpas och handlas på sekundära marknader.

Hur börjar jag spela Townstar?

Att komma igång

Målet med Townstar är som sagt att skapa en stad för att sedan starta en egen liten stadsekonomi. Första steget är att välja plats och miljö.

Plats och miljö

Först måste du välja den bästa platsen för en stad. Det finns tre olika typer av miljöer att välja mellan som var och en har många fördelar och nackdelar, det finns också ett extra lager av komplexitet genom att para ihop dessa miljöer med omgivande element, som berg, floder och hav.

Efter att du har valt en miljö så behöver du namnge din stad. Ge den vilket namn du vill, det kommer att visas offentligt på topplistorna och alla som ser din stad kan klicka på det och se ditt namn. Så gör det till något lämpligt så att du inte riskerar att bli borttagen.

Om du har gjort ett misstag i valet av plats eller namn kan du starta om genom att helt enkelt gå tillbaka till världsvyn, klicka på din stad och välja Förstör stad, vilket återställer alla framsteg och låter dig börja om från början.

Olika miljöer

Skog (enkelt)

Det finns också skogs- och ökenområden att välja mellan. Skogen har sina fördelar. Det finns många träd att skörda ved från men de kan visa sig vara i vägen senare när du vill expandera. Även om det kostar pengar att ta bort trädstubbar får du faktiskt pengar när du tar bort dammar som det också finns gott om.

Slätter (Medel)

Slätter har bara två dammar, betydligt färre träd, men ett fält fullt av betesmarker.
Detta är fördelaktigt om du vill producera produkter som skulle kräva lantbruksdjur.

Öken (svårt)

Öken är en utav de svåraste platserna att börja på, Det finns inga träd, inga dammar, men det finns ett oljeutsläpp. Närvaron av oljekällan ökar avsevärt din potential för oljeproduktion, men bristen på en källa till färskvatten gör det svårt. Du har också möjlighet att sälja oljekällan för en snabb summa på 25 000 dollar.

Vatten i miljöer

Det är fördelaktigt att börja nära vatten, och slätterna är lätta att börja med, vilket är anledningen till att det mesta av det området är fyllt.

Starten

När vi börjar har alla samma stad med en bondgård och en bonde som vandrar runt och samlar in vete och använder brunnen för att vattna vete, om det behövs. Beroende på vilken terräng du börjar på kan du också få några dammar eller sjöar utspridda.

Du kommer att märka att gräset är grönare runt dammar och myrmark. Ju grönare marken är, desto större är chansen att grödorna får vatten automatiskt, eller bättre känt som passiv bevattning. Detta kan spara tid för jordbrukarna och det krävs färre brunnar. Brunnar placeras också bäst på grönare mark eftersom de fylls snabbare.

Du börjar med 40 bensin som du använder för att tanka fordonet som transporterar din export (båt eller lastbil). Det hjälper också om din plats ligger nära en större stad eftersom det då kostar mindre bensin per transport. Du måste sälja basvaror som vete för att få ihop tillräckligt med pengar för att köpa ett vindkraftverk för att kunna tillverka avancerade varor. Genom att sälja avancerade varor som mjöl får du tillräckligt med pengar för att köpa anläggningen för att producera din egen gas och bli självförsörjande.

Det första som du vill börja göra är att samla mer basvaror, tillexempel genom odling, mer information om odling finns nedan.

Odling

Odling är en viktig del i spelet. Ett exempel på en basvara som du kan odla är vete.Om du väljer en plats nära en damm eller en flod för din odling är det lättare att odla grödor eftersom de ger passivt vatten, vilket innebär att din lantbrukare inte längre behöver besöka en brunn först för att få vatten till grödorna för att kunna odla dem.

I början av spelet får du lite vete som du kan sälja om du inte tänker använda det och har lite extra startpengar.

Dammar som du inte kommer att använda kan också säljas för 5 000 dollar styck. Detta kan vara mycket användbart för att få igång din första vindkraftverk snabbare så att du kan producera mer lönsamma föremål.

Föremål som är lättare att skaffa, som trä och vete, ger inte mycket pengar och ger inte heller många poäng för varje försäljning. Det är bäst att arbeta mot produkter med högre nivå.

Jordbruksarbetare

Du behöver jordbruksarbetare för att skörda en odling. Du måste också se till att inte placera andra byggnader (t.ex. dina arbetares hus) för nära, eftersom de då utlöser skuggmekaniken som gör att dina grödor tar längre tid att växa. Höga byggnader som hus och silos kommer också att "blockera" vindkraftverk och turbiner, vilket saktar ner dem också.

Tips och Tricks för Townstar

Tack vare att Gala Games är ett NFT spel så erbjuds många spelförbättrande Town Star-byggnader och föremål som spelarägda NFT:er. Vissa ger extra lagring (kallas Legendary Wheat Storage), vissa ger produktionsbonusar (detta kallas Legendary Wheat Stand) och andra utför vissa jobb snabbare än standardenheterna (Mr Puddles). Du kan alltid ge dig själv en fördel i Town Star genom att plocka upp några NFT:er i butiken!

Vanliga frågor om TownStar

Nedan kommer svar på de vanligaste frågorna om TownStar

Vilka är kraven för att spela Town Star?

Detta är kraven för att spela Town Star:

1) En dator eller smartphone

2) Stabil internetuppkoppling

3) En webbläsare som är uppdaterad till den senaste versionen. Detta kommer att bidra till att webbläsaren är tillräckligt modern för att ladda spelet korrekt.

4) Gala Games-konto (Att ha ett konto är frivilligt men rekommenderas starkt för att få den fulla Town Star-upplevelsen).

Kan jag tjäna pengar genom att spela Town Star?

Det är möjligt att tjäna pengar genom att spela Town Star, nedan är de vanligaste metoderna för att tjäna riktiga pengar.

  1. Sälj din NFT - Du kan sälja din NFT på online-marknadsplatser som OpenSea eller Rare Bits. Du kan få ett bra pris för den beroende på marknaden, men se till att göra din research först.
  2. Hyr ut dina byggnader - Du kan hyra ut dina byggnader i town star för ett pris per dag. Detta kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar.
  3. Använd Town Star-ekonomin till din fördel - Det finns många sätt att tjäna pengar i Town Star-ekonomin. Du kan tjäna pengar genom att sälja föremål på marknaden, använda hyrda byggnader för produktion eller till och med köpa power up.

Hur fungerar TownStars veckovisa belöningsstruktur?

Observera: Denna belöningsstruktur kan ändras när som helst.

Rangordningen nedan är den nuvarande belöningsstrukturen för att spela Town Star. För att få dessa belöningar måste en person vara inloggad på ett Gala Games-konto och ha sin plånbok helt inställd. Om en person inte är inloggad på ett konto kan han eller hon inte få sina belöningar.

Belöningarna efter varje veckoturnering kommer att skickas till en persons skattkista.